Cartile adaugate in Biblioteca Smart Nutrition in anul 2017

Am adunat intr-un singur loc cartile pe care le-am recomandat pacientilor nostri si despre care am povestit in postarile noastre de Facebook.

 

Dintre acestea, castigatoarea consursului de popularitate a fost “Puterea obisnuintei”, scrisa de Charles Duhigg. Aceasta a fost imprumutata de cele mai multe ori de pacientii nostri cu buletin de cititor la Biblioteca Smart Nutrition.

  • Puterea obisnuintei, De ce facem ceea ce facem in viata si in afaceri, Charles Duhigg

Am gasit cartea “The Power of Habit, Why we do what we do and how to change” a lui Charles Duhigg tradusa la Editura Publica sub titlul “Puterea obisnuintei, De ce facem ceea ce facem in viata si in afaceri”. Va recomandam calduros sa o cititi. Va va ajuta sa intelegeti rutinele in care sunteti prizonieri si cum sa le modificati pentru a va controla obiceiurile. Charles Duhigg explica mecanismele de formare a obiceiurilor si reactiile noastre automate odata ce aceste obiceiuri sunt formate.

  • Mindset, Carol S Dweck

Avem o recomandare de carte din partea colegei noastre Anca Suteu Nicoiu, psihoterapeut. Carol S Dweck a descoperit, dupa o cariera intreaga de cercetare, ca mentalitatea coloreaza fiecare arie a vietilor noastre. Dweck ne invata sa facem diferenta dintre mentalitatea flexibila ce presupune acceptarea provocarilor, viata reprezentand o oportunitate de a ne dezvolta continuu si mentalitatea fixa ce se hraneste cu etichetele ce ne-au fost puse si pe care ni le punem si noi in momentele de autocritica absoluta, ce nu fac decat sa ne ingradeasca si sa ne impiedice in a ne atinge adevaratul potential. Cei ce au atins performanta, indiferent de domeniul de activitate, au la baza mentalitatea flexibila. In cartea ,,Mindset”, autoarea descrie cele doua tipuri de mentalitate si ne detaliaza calea de a face trecerea de la mentalitate fixa la cea flexibila.

  • Black Box Thinking, Matthew Syed

Avem o recomandare de carte din partea colegei noastre Anca Suteu Nicoiu, psihoterapeut. Matthew Syed ne invita, in cartea sa revolutionara ,,Black box thinking”, sa ne schimbam perspectiva asupra greselilor, ce sunt vazute de multi ca acte rusinoase de negat, blamat si ascuns, ca pe oportunitati incredibile de invatare. Nu putini sunt oamenii ce au fost invatati inca de mici ca echivalentul greselii este rusinea iar initiativa, noul, diferitul, calea mai putin aleasa au fost patate de frica de esec si astfel, daca riscul este atat de mare, ce rost are sa ni-l mai asumam. Insa perceptia pe care alegem sa o avem asupra greselilor ne poate elibera de constrangerile anterioare. Dupa cum a spus si Thomas Edison, un mare autodidact ce a inventat becul cu filament:,,I have not failed, I’ve just found 10,000 ways that won’t work”. Va invit sa lecturati cartea ce va ramane cu voi mult dupa ce o veti termina de citit.

  • Super Food in fiecare zi, Jamie Oliver

Nu i-am putut rezista lui Jamie Oliver si acum cartea lui, “Super Food in fiecare zi”, aparuta la Editura Curtea Veche isi are locul in biblioteca Smart Nutrition.

  • Tea History, Terroirs, Varieties

Va sfatuim sa inlocuiti o gustare cu o ceasca de ceai aromat si neindulcit. Puteti rasfoi “Tea History, Terroirs, Varieties” aparuta la Firefly Books pentru inspiratie!

  • French Kids Eat Everything, Karen Le Billon

Am comandat pentru biblioteca Smart Nutrition o carte excelenta, care nu a fost tradusa din pacate in limba romana. Recomandam tuturor cititorilor de limba engleza “French kids eat everything”, scrisa de Karen Le Billon, autoare americana care isi creste copiii in Franta. Veti descoperi ca influenta americana in alimentatie ne duce pe toti si din pacate si pe copii catre obezitate. Iar recomandarile facute de autoare din regulile invatate in Franta sunt apropiate de multe dintre obiceiurile bune, traditionale ale romanilor.

  • Borsuri si ciorbe, Toate borsurile si ciorbele de cel putin 100 de ani, Mihai Tatulici

Ne indemnam tot timpul pacientii sa includa ciorba in meniul lor. Este o solutie excelenta si pentru masa la restaurant si pentru acasa, asigura nutrienti importanti si are putine calorii. Daca ramaneti in pana de idei, va putem imprumuta din biblioteca Smart Nutrition cartea “Borsuri si ciorbe, Toate borsurile si ciorbele de cel putin 100 de ani” care contine 184 retete de baza si 424 de variante. Este scrisa de Mihai Tatulici si aparuta la Editura Paideia.

  • Tot ce-i bun – retete usoare, delicioase, care te vor face sa te simti si sa arati grozav, Gwyneth Paltrow

Recunoastem, poza lui Gwyneth Paltrow ne-a starnit curiozitatea in legatura cu cartea “Tot ce-i bun – retete usoare, delicioase, care te vor face sa te simti si sa arati grozav”, aparuta la Editura Curtea Veche. Am descoperit o colectie de retete prezentate frumos. Este drept ca o parte dintre ele au ingrediente mai dificil de procurat la noi, dar nu implica foarte multa pregatire. Noi vrem sa incercam supa rece de avocado cu castraveti.

  • Bunele Maniere la masa, Jeremiah Tower

Sugeram uneori pacientilor nostri sa se concentreze asupra ritualului mesei in locul cantitatii mancarii. Va recomandam o carte reusita scrisa de Jeremiah Tower si aparuta la editura Baroque Books & Arts sub titlul “Bunele Maniere la masa”. Puteti citi despre maniere care te fac sa arati “cool”, techiquette – eticheta si noile tehnologii sau cum sa alegi un restaurant. Noua ne-a placut, iar coperta Ana Wagner ne-a inspirat eleganta.

  • Tocanita pentru suflet, Mihaela Bilic

Revenim la cartile doamnei doctor Mihaela Bilic si va recomandam “Tocanita pentru suflet”, Editura NEMIRA. Contine postarile de pe Facebook ale doamnei doctor, este usor de citit si totodata personala. Temele abordate sunt extrem de diverse, de la “Nutritia inseamna placere”, la “Ce se intampla cu proteinele la gatit” sau “Cat de mult inseamna MULT?”. Noua ne-a placut, sper sa va placa si voua si sa va aduca un strop de liniste in suflet.

  • Puterea obisnuintei, De ce facem ceea ce facem in viata si in afaceri, Charles Duhigg

Am gasit cartea “The Power of Habit, Why we do what we do and how to change” a lui Charles Duhigg tradusa la Editura Publica sub titlul “Puterea obisnuintei, De ce facem ceea ce facem in viata si in afaceri”. Va recomandam calduros sa o cititi. Va va ajuta sa intelegeti rutinele in care sunteti prizonieri si cum sa le modificati pentru a va controla obiceiurile. Charles Duhigg explica mecanismele de formare a obiceiurilor si reactiile noastre automate odata ce aceste obiceiuri sunt formate.

  • Making Love Potions, Stephanie L. Tourles

Cititorilor nostri familiarizati cu limba engleza vrem sa le povestim ca am descoperit o bomboana de carte intitulata “Making Love Potions”, scrisa de Stephanie L. Tourles. Ne gandim ca retetele de cocktail-uri sau amestecuri pentru bai aromate va vor lua gandul de la mancare. Noi planuim sa incercam Aphodite’s Lucky-in-Love Liqueur, cu brandy, vodka, apa, miere, caise deshidratate, scortisoara, vanilie si alte cateva ingrediente promitatoare. Dar va rugam, stati departe de capitolul cu “Delectably Decadent Sweets”.

  • Supa de incalzit inima, Mihaela Bilic

Recomandam cu drag cartile doamnei doctor Mihaela Bilic. Ultima noastra achizitie este “Supa de incalzit inima”, Editura Curtea Veche. Va poate ajuta sa priviti cu alti ochi mancarea si sa primiti un pic din intelepciunea doamnei doctor. Suntem perfect de acord cu dansa cand spune ca “Nu cred in diete, ci in obiceiuri modificate pe viata, in echilibrarea si disciplinarea relatiei pe care o avem cu mancarea”.  Pe noi ne-a ajutat sa ne hranim inimile, asa ca v-o recomandam si voua cu drag.

Spor la citit!

 

 

Lasati un comentariu

0