Un prânz condimentat cu multe idei bune, alături de dr. Mihaela Bilic

Ce poate fi mai plăcut, într-o sâmbătă însorită din aprilie, decât o masă bună și o conversație plăcută, alături de oameni interesanți?

 

Așa a fost pentru noi ziua de 14 aprilie, când ne-am întâlnit cu prietenii clinicii noastre și cu doamna doctor Mihaela Bilic, pentru a lua împreună masa de prânz și pentru a discuta despre … mâncare. Nu despre orice fel de mâncare, ci despre meniurile și combinațiile potrivite pentru a ne menține în formă (adică sănătoși și fără kilograme în plus).

Locația a fost plăcută, vremea superbă ne-a permis să stăm afara, mâncarea a fost variată, atrăgătoare și a trecut cu brio testul medicului nutriționist!

Pentru un decor în trend, am împodobit masa cu vaze cu legume și ”aranjamente florale” de sezon: mărar, pătrunjel și lobodă, adică fix acele ingrediente care dau bunul gust al mâncărurilor noastre primăvara. Cele 2 ore planificate pentru eveniment s-au transformat  în 3, timp în care ne-am bucurat să schimbăm informații și impresii despre ”secretele” siluetei ideale.

Iată-le pe cele mai prețioase:

  • Ne-am simțit într-adevăr ca între prieteni, am învățat unii de la ceilalți și am descoperit perspective diferite asupra modului de a ne alimenta. Am căzut cu toții de acord că ”a mânca pentru a trăi” este modul cel mai potrivit de a ne păstra sănătatea și suplețea.
  • În cursul discuțiilor, am descoperit că, de cele mai multe ori, atribuim mâncării calități pe care de fapt nu le are, că ideea de mâncare ne seduce mai mult decât mâncarea în sine. Analizând împreună alimentele la care ”poftim”, am recunoscut cu toții că, de fapt, calitățile lor nu sunt chiar atât de bogate precum le credem la prima vedere.
  • Am mai discutat și despre ce înseamnă dietetic și / sau sănătos, despre mâncatul emoțional, despre cum putem să ne ținem poftele în frâu, despre obezitate și problemele de sănătate pe care le cauzează, despre modul în care apreciem mâncarea, despre diversificarea alimentației și despre controlul porțiilor.
  • Am povestit despre relația ”pasională” pe care o avem cu mâncarea și despre tentația de a ne complace în postura de victimă, despre relație de dragoste / ură cu zahărul și despre cum ne putem repoziționa pentru a nu avea prea mult de suferit pe termen lung (exact ca într-o relație de iubire…).
  • Împărtășind – noi din experiența noastră și doamna doctor Bilic din expertiza dumneaei în domeniul nutriției – am căzut de acord că voința este o resursă finită, din păcate, iar ceea ce ne poate ajuta să obținem rezultatul dorit, pe termen lung, este schimbarea de perspectivă. Vom reuși să ne controlăm alimentația atunci când vom înceta să credem că suntem victime ale unui metabolism leneș și că mâncarea mai puțină și, eventual, numai degresată, reprezintă normalitatea. Mai mult, vom reuși să avem un control eficient atunci când vom înceta să vedem în asta un efort pe care să fim dispuși să îl susținem doar pe termen scurt.

Așteptăm cu nerăbdare următoarele prânzuri cu prietenii clinicii noastre și până atunci, nu uitați să ne citiți și să ne vizitați. Avem cafea bună, cărți excelente și medici gata să te ajute cu sfaturi utile în lupta pentru silueta perfectă!

Lasati un comentariu