Dieta personalizată – avantaje și implicații

Alegerea greșită a dietei poate avea consecințe grave asupra sănătății. Chiar dacă la început vom pierde în greutate, în timp o dietă restrictivă poate declanșa anumite afecțiuni.

 

“O dietă, pentru a avea rezultate pe termen lung, trebuie să fie integrată într-un stil de viață sănătos. Pentru aceasta, acea dietă ar trebui să fie personalizată în primul rând, adică adaptată la preferințele noastre culinare, să fie adaptată la programul nostru de lucru, dar și la preferințele culinare ale familiei noastre și, de asemenea, această dietă trebuie să fie echilibrată nutrițional.

Bărbații ard mai multe calorii în stare de repaus față de femei, prin urmare, ei ar avea nevoie de un regim structurat pe mai multe calorii față de o femeie și există diferențe chiar și în cazul aceluiași sex. De exemplu, sunt paciente care au metabolismul încetinit și atunci, automat, regimul lor va fi structurat pe mai puține calorii. De aceea este importantă personalizarea dietei și în spatele fiecărei diete ar trebui să existe investigații medicale și analize de sânge”, explică doamna doctor Mădălina Truică, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.

 

Mai multe detalii despre factorii pe care trebuie să îi luăm în calcul atunci când ne hotărâm să urmăm o dietă pentru a slăbi aflați din interviul de mai jos.

 

Lasati un comentariu