Reteta pentru piept de curcan cu legume in stil asiatic

Ingrediente (5 portii):

–          750 g piept de curcan
–          ½  ardei gras galben
–          ½  ardei gras verde
–          ½  ardei gras rosu
–          2  morcovi medii
–          2 sticksuri telina
–          20 ml ulei
–          5 catei de usturoi
–          ½ lgt ghimbir ras
–          coaja de la 1/2 lamaie
–          zeama de la 1/2 lamaie
–          ½ lgt condiment  “5 spices“
–          sare
–          piper

Mod de preparare:

  1. Pieptul de curcan se taie in felii subtiri. Ardeiul, morcovii si telina se taie julien. Ghimbirul si usturoiul se curata de coaja, apoi se rad pe o razatoare mica.
  2. Se pune o tigaie nonaderenta pe foc. Cand este incinsa se adauga uleiul, usturoiul, ghimbirul si condimentul “5 spices”. Se lasa pe foc pana cand condimentele isi elibereaza aromele.
  3. Apoi se adauga pieptul de curcan taiat felii subtiri, sarea, piperul si coaja de lamaie. Se lasa pe foc pana cand carnea devine usor rumena.
  4. Apoi se adauga morcovii, telina si ardeii si se mai lasa 2-3 minute pe foc pana cand legumele se patrund usor.
  5. Cu putin timp inainte de a se opri focul se adauga zeama de lamaie. Optional, se poate adauga sos de soia si coriandru.

Informatii nutritionale per portie: 287 kcal (6.4 g CH; 7.2 g Lipide; 46 g Proteine )

Sfatul medicului: Se poate folosi ca si masa principala intr-un regim de slabit. Poate fi transportat cu usurinta intr-o casoleta si servit la birou.

Lasati un comentariu