Despre Workshop-uri
In afara consultatiilor realizate in clinica, organizam si ateliere de nutritie in cadrul carora pacientii se pot intalni cu medicii si pot discuta teme legate de interes.
Mancarea – antidepresiv sau sursa de anxietate?
Exista o legatura puternica intre ceea ce mancam si starea noastra emotionala. Mancam pentru ca este necesar sa ne hranim, sa ne luam energie si substantele nutritive din alimente pentru a asigura buna functionare a organismului. Mancam insa si cand ne simtim tristi, depresivi sau trecem printr-o stare de anxietate. Mancam in mod impulsiv si necontrolat, nu pentru ca ne-ar fi realmente foame, ci pentru ca este solutia cea mai simpla si rápida pentru a face fata unui conflict emotional nerezolvat.
In cadrul workshop-ului sustinut de psiholog Yolanda Cretescu si o parte din echipa medicala a clinicii Smart Nutrition, Dr. Alexandru Popa si Dr. Madalina Truica am discutat despre:
- constientizarea tiparelor cognitive si emotionale individuale fiecarei persoane;
- care este rolul psihologului si nutritionistului in echipa multidisciplinara de interventie in tulburarile alimentare;
- ce inseamna normalitatea intr-un regim alimentar ;
- tehnici si solutii practice pentru ruperea cercului vicios si adoptarea unui comportament alimentar sanatos.
Despre masa de Crăciun și rochia de Revelion cu Dr Mihaela Bilic
Mesele de sărbători sunt întotdeauna „proba de foc” a oricărei siluete, mai ales în perioada de iarnă, când din meniu nu lipsesc preparatele din carne de porc, precum și deserturile consistente și bogate în calorii.
Pentru a trece proba cântarului în luna ianuarie, dr. Mihaela Bilic le-a pregătit participantelor la seminar o strategie menită să le ajute să aleagă preparatele cu cel mai scăzut conținut caloric. Nu au lipsit sugestiile de preparate de Sărbători, rețete pregătite de specialiștii Smart Nutrition, precum și o analiză corporală cu interpretare medicală.
Atelierul s-a desfășurat la noi în clinică și ne-am delectat cu apă aromatizată cu scorțișoară, povești despre cozonaci și sfaturi despre slăbit. Ne-am îndurat greu să ne despărțim și am plecat cu dorința de a continua să ne împărtășim poveștile despre mâncare și relația cu mâncarea.
Alimentatia copilului in vacanta de vara cu Dr Mihaela Posea
Exista 2 motive importante pentru care am organizat aceste workshop-uri pentru parinti.
1. Vacanta de vara este momentul in care parintii au un control mai bun asupra dietei copiilor, mesele la gradinita sau la scoala asupra carora parintii nu au nicioun control fiind eliminate si scapand de snitelul cu cartofi prajiti care se serveste din pacate multor copii foarte des in institutiile scolare si de prajitura cu crema din comert de la gustare.
2. Al doilea motiv este dat de abundenta fructelor si legumelor proaspete, de sezon. Beneficiile introducerii acestora in alimentatie sunt numeroase, mentionez doar aportul bogat de vitamine, minerale si fibre sau bogatia de gusturi. In lectiile pe care clinica noastra le tine in scoli am observat ca multi dintre copii nu stiu sa enumere sau sa recunoasca fructele si legumele de sezon.
In plus, am discutat despre retete, si alimente, si moduri de a fi introduse in alimentatia copiilor, si despre cantitati si reguli legate de impartirea farfuriei.
De asemenea, participantii au primit cadou realizarea unui jurnal nutritional pentru copii cu analiza aportului alimentar pe grupe de macronutrienti dar si pe fiecare vitamina si mineral in parte. Telul nostru este ca, dupa participarea la workshop, parintii sa poata alcatui un meniu copiilor care sa nu prezinte deficite din punct de vedere al nutrientilor.
To diet or Not to Diet cu Dr Mihaela Bilic
Prânz la restaurant cu nutriționistul Mihaela Bilic. Workshop cu mâncare sănătoasă
Cu alte cuvinte, ești pregătit/ă sau nu pentru a ține o dietă? Dincolo de kilogramele afișate de cântar, când e cazul să facem modificări în dieta noastră? Ce înseamnă o dietă echilibrată? Alimentele dietetice sunt obligatoriu și sănătoase? Ce determină mâncatul emoțional?
La toate aceste întrebări a răspuns doamna doctor Mihaela Bilic, împreună cu specialiștii Smart Nutrition, în cadrul workshop-ului organizat pe 14 aprilie 2018 , într-un cadru intim, restrâns și prietenos, la restaurantul Chez Toni. Cei prezenți s-au bucurat de preparate deliciose de sezon și au primit sfaturi despre ce presupune controlul porțiilor și diversificarea alimentației. Nu au lipsit nici informațiile despre cele mai bune combinații de alimente, precum și idei de meniu care nu pun în pericol silueta.
Participanții au petrecut 4 ore discutând despre mâncare, nutriție și diete și au plecat surprinși de cât de diferit ne raportam la bucuria mâncării. Cu siguranță am plecat acasă prieteni buni.
Mancarea – antidepresiv sau sursa de anxietate?
Exista o legatura puternica intre ceea ce mancam si starea noastra emotionala. Mancam pentru ca este necesar sa ne hranim, sa ne luam energie si substantele nutritive din alimente pentru a asigura buna functionare a organismului. Mancam insa si cand ne simtim tristi, depresivi sau trecem printr-o stare de anxietate. Mancam in mod impulsiv si necontrolat, nu pentru ca ne-ar fi realmente foame, ci pentru ca este solutia cea mai simpla si rápida pentru a face fata unui conflict emotional nerezolvat.
In cadrul workshop-ului sustinut de psiholog Yolanda Cretescu si o parte din echipa medicala a clinicii Smart Nutrition, Dr. Alexandru Popa si Dr. Madalina Truica am discutat despre:
- constientizarea tiparelor cognitive si emotionale individuale fiecarei persoane;
- care este rolul psihologului si nutritionistului in echipa multidisciplinara de interventie in tulburarile alimentare;
- ce inseamna normalitatea intr-un regim alimentar ;
- tehnici si solutii practice pentru ruperea cercului vicios si adoptarea unui comportament alimentar sanatos.
Despre masa de Crăciun și rochia de Revelion cu Dr Mihaela Bilic
Mesele de sărbători sunt întotdeauna „proba de foc” a oricărei siluete, mai ales în perioada de iarnă, când din meniu nu lipsesc preparatele din carne de porc, precum și deserturile consistente și bogate în calorii.
Pentru a trece proba cântarului în luna ianuarie, dr. Mihaela Bilic le-a pregătit participantelor la seminar o strategie menită să le ajute să aleagă preparatele cu cel mai scăzut conținut caloric. Nu au lipsit sugestiile de preparate de Sărbători, rețete pregătite de specialiștii Smart Nutrition, precum și o analiză corporală cu interpretare medicală.
Atelierul s-a desfășurat la noi în clinică și ne-am delectat cu apă aromatizată cu scorțișoară, povești despre cozonaci și sfaturi despre slăbit. Ne-am îndurat greu să ne despărțim și am plecat cu dorința de a continua să ne împărtășim poveștile despre mâncare și relația cu mâncarea.
Alimentatia copilului in vacanta de vara cu Dr Mihaela Posea
Exista 2 motive importante pentru care am organizat aceste workshop-uri pentru parinti.
1. Vacanta de vara este momentul in care parintii au un control mai bun asupra dietei copiilor, mesele la gradinita sau la scoala asupra carora parintii nu au nicioun control fiind eliminate si scapand de snitelul cu cartofi prajiti care se serveste din pacate multor copii foarte des in institutiile scolare si de prajitura cu crema din comert de la gustare.
2. Al doilea motiv este dat de abundenta fructelor si legumelor proaspete, de sezon. Beneficiile introducerii acestora in alimentatie sunt numeroase, mentionez doar aportul bogat de vitamine, minerale si fibre sau bogatia de gusturi. In lectiile pe care clinica noastra le tine in scoli am observat ca multi dintre copii nu stiu sa enumere sau sa recunoasca fructele si legumele de sezon.
In plus, am discutat despre retete, si alimente, si moduri de a fi introduse in alimentatia copiilor, si despre cantitati si reguli legate de impartirea farfuriei.
De asemenea, participantii au primit cadou realizarea unui jurnal nutritional pentru copii cu analiza aportului alimentar pe grupe de macronutrienti dar si pe fiecare vitamina si mineral in parte. Telul nostru este ca, dupa participarea la workshop, parintii sa poata alcatui un meniu copiilor care sa nu prezinte deficite din punct de vedere al nutrientilor.
To diet or Not to Diet cu Dr Mihaela Bilic
Prânz la restaurant cu nutriționistul Mihaela Bilic. Workshop cu mâncare sănătoasă
Cu alte cuvinte, ești pregătit/ă sau nu pentru a ține o dietă? Dincolo de kilogramele afișate de cântar, când e cazul să facem modificări în dieta noastră? Ce înseamnă o dietă echilibrată? Alimentele dietetice sunt obligatoriu și sănătoase? Ce determină mâncatul emoțional?
La toate aceste întrebări a răspuns doamna doctor Mihaela Bilic, împreună cu specialiștii Smart Nutrition, în cadrul workshop-ului organizat pe 14 aprilie 2018 , într-un cadru intim, restrâns și prietenos, la restaurantul Chez Toni. Cei prezenți s-au bucurat de preparate deliciose de sezon și au primit sfaturi despre ce presupune controlul porțiilor și diversificarea alimentației. Nu au lipsit nici informațiile despre cele mai bune combinații de alimente, precum și idei de meniu care nu pun în pericol silueta.
Participanții au petrecut 4 ore discutând despre mâncare, nutriție și diete și au plecat surprinși de cât de diferit ne raportam la bucuria mâncării. Cu siguranță am plecat acasă prieteni buni.