Servicii Medicale

Consultatiile de nutritie sunt realizate de medici specialisti cu experienta de peste 10 ani in domeniu. Pe baza istoricului pacientului, a analizelor medicale si a investigatiilor de metabolism necesare, medicul stabileste impreuna cu pacientul un plan alimentar bazat pe programul si preferintele acestuia. *

Pacientii pot alege sa realizeze periodic consultatii individuale sau pot stabili impreuna cu medicul daca este recomandat sa intre intr-un program de investigatii si consultatii pentru a isi atinge obiectivele.

Tipurile de programe pe care medicul le poate alcatui pacientilor sunt:

 • Program de scadere in greutate
 • Program suport regim alimentar sanatos
 • Program nutritie pentru sarcina si alaptare

Toate programele includ, in functie de recomandarea medicului, investigatii de metabolism, consultatii medicale si consiliere din partea psihoterapeutului.

Pret consultatie 60 minute: 200 RON

Consultatiile de diabet zaharat sunt realizat in regim de plata cu medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice.

Pret consultatie 60 minute: 200 RON

Consultatiile gratuite de diabet zaharat sunt oferite in cadrul contractului cu CASMB pentur pacientii diabetici. Pentru acest lucru pacientul trebuie sa se prezinte cu biletul de trimitere in original, CI si card de asigurat.

In cadrul consultatiei de diabet se afla istoricul medical al pacientului, datele antropometrice (inaltime, greutate, Indice de masa corporala), se ajusteaza sau se initiaza ratamentul antidiabetic. La final , pacientul pleaca cu un plan alimentar general, reteta gratuita cu medicamentele antidiabetice (acolo unde este nevoie) si indicatii de analize si examene de specialitate.

Consultatiile sunt efectuate de doamna doctor Mihaela Posea, medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Doctor in Stiinte Medicale.

Consultatiile dureaza 20 de minute si sunt gratuite, ele sunt decontate de CASMB.

Clinica Smart Nutrition ofera consultatii de diabet zaharat in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 7, Bucuresti, Telefon CASMB: 0213153929.

Consultatiile de nutritie pentru copii si adolescenti sunt realizate de medici specialisti cu experienta de peste 10 ani in domeniu si specializati in alimentatia copiilor. Ele se adreseaza:

 • Familiilor cu copii care au probleme de greutate
 • Familiilor care doresc sa invete cum sa asigure o alimentatie sanatoasa copiilor, care sa le asigure toti micro si macronutrientii necesari.

In functie de recomandarea medicului, familiile pot intra in pachete pentru copii sau adolescenti care au ca obiectiv dobandirea unui stil sanatos de alimentatie. In functie de varsta copilului, medicul poate lucra cu parintii sau cu copilul preadolescent sau adolescent si poate recomanda investigatii de metabolism si sedinte de consiliere cu psihoterapeutul. Scopul programelor este de a asigura o alimentatie corecta, restrictia calorica sub nivelul necesar pentru crestere fiind interzisa in cazul copiilor.

Pret consultatie 60 minute: 200 RON

Nutritia terapeutica sau terapia medical nutritionala reprezinta utilizarea unui regim alimentar specific in tratamentul afectiunilor medicale precum si a simptomelor din cadrul acestora. Este folosita si in preventia unor semne si simptome care pot fi cauzate sau complicate de obiceiurile alimentare nesanatoase. Nutritia terapeutica nu are rolul de a inlocui tratamentul medicamentos ci de a actiona complementar acestuia. Este prescrisa de un medic cu specialitate in diabet, nutritie si boli metabolice sau in igiena alimentatiei si nutritie.

O parte dintre bolile care beneficiaza de nutritie terapeutica sunt:

 • Obezitatea si supraponderea
 • Diabetul zaharat tip 2
 • Diabetul zaharat tip 1
 • Hipertensiunea arteriala
 • Hipercolesterolemie
 • Hipertrigliceridemie
 • Hiperuricemie
 • Boala cronica de rinichi
 • Cancer
 • Sindromul de intestin iritabil
 • Boli inflamatorii intestinale: Boala Crohn,  diverticulita si colita ulcerativa
 • Diaree/constipatie
 • Litiaza biliara
 • Litiaza renala
 • Hepatite
 • Pancreatite
 • Alergiile si intolerantele alimentare
 • Malnutritia

Pret consultatie 60 minute: 200 RON

Sedinta de psihoterapie – terapia comportamentala (behavioral therapy) este recomandata de ghidurile internationale pentru managementul obezitatii, ca facand parte din abordarea pacientului cu probleme de greutate. Ea ajuta la implementarea modificarilor necesare de regim alimentar si activitate fizica.

Oferim acest tip de suport prin specialistii nostri in consiliere psihologică și psihoterapie.

Pret consultatie 60 minute: 200 RON

Analiza jurnalului nutritional se face pe baza jurnalului alimentar completat de pacient pentru o saptamana. Această evaluare cuprinde informații despre aportul zilnic de macronutrienți (proteine, lipide, glucide) și micronutrienți (vitamine și minerale) raportate la doza zilnică recomandată.

Este recomandata persoanelor care doresc sa isi identifice obiceiurile alimentare, abaterile fata de recomandarile unui stil de viata sanatos, persoanelor cu probleme de obezitate, sau alte afectiuni medicale agravate de alimentatia dezechilibrata. Mai este recomandata familiilor care doresc sa evalueze alimentatia copiilor din punct de vedere al nutrientilor.

Ea este inclusa in pachetele de servicii oferite pacientilor la recomandarea medicului.

Pret investigatie: 250 RON

Sau, in traducere, cate calorii consuma organismul tau atunci cand e in stare de repaus. Aceasta investigatie e efectuata prin intermediul unui aparat performant care masoara oxigenul consumat de corpul tau in repaus.

Este o investigatie critica in privinta metabolismului tau care ne indica in ce mod iti putem personaliza ulterior programul de nutritie.

Pret investigatie: 250 RON

* Disclaimer: Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană *