Servicii Medicale

Consultatiile de nutritie sunt realizate de medici specialisti cu experienta de peste 10 ani in domeniu. Pe baza istoricului pacientului, a analizelor medicale si a investigatiilor de metabolism necesare, medicul stabileste impreuna cu pacientul un plan alimentar bazat pe programul si preferintele acestuia. *

Pacientii pot alege sa realizeze periodic consultatii individuale sau pot stabili impreuna cu medicul daca este recomandat sa intre intr-un program de investigatii si consultatii pentru a isi atinge obiectivele.

Tipurile de programe pe care medicul le poate alcatui pacientilor sunt:

 • Program de scadere in greutate
 • Program suport regim alimentar sanatos
 • Program nutritie pentru sarcina si alaptare

Toate programele includ, in functie de recomandarea medicului, investigatii de metabolism, consultatii medicale si consiliere din partea psihoterapeutului.

 

*Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită
împreună cu medicul.

Consultatiile de diabet zaharat sunt realizat in regim de plata cu medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice. *

 

*Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită
împreună cu medicul.

Consultatiile gratuite de diabet zaharat sunt oferite in cadrul contractului cu CASMB pentur pacientii diabetici. Pentru acest lucru pacientul trebuie sa se prezinte cu biletul de trimitere in original, CI si card de asigurat.

In cadrul consultatiei de diabet se afla istoricul medical al pacientului, datele antropometrice (inaltime, greutate, Indice de masa corporala), se ajusteaza sau se initiaza ratamentul antidiabetic. La final , pacientul pleaca cu un plan alimentar general, reteta gratuita cu medicamentele antidiabetice (acolo unde este nevoie) si indicatii de analize si examene de specialitate. *

Consultatiile sunt efectuate de doamna doctor Mihaela Posea, medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Doctor in Stiinte Medicale.

Consultatiile dureaza 20 de minute si sunt gratuite, ele sunt decontate de CASMB.

Clinica Smart Nutrition ofera consultatii de diabet zaharat in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 7, Bucuresti, Telefon CASMB: 0213153929.

 

*Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită
împreună cu medicul.

Consultatiile de nutritie pentru copii si adolescenti sunt realizate de medici specialisti cu experienta de peste 10 ani in domeniu si specializati in alimentatia copiilor. *

Ele se adreseaza:

 • Familiilor cu copii care au probleme de greutate
 • Familiilor care doresc sa invete cum sa asigure o alimentatie sanatoasa copiilor, care sa le asigure toti micro si macronutrientii necesari.

In functie de recomandarea medicului, familiile pot intra in pachete pentru copii sau adolescenti care au ca obiectiv dobandirea unui stil sanatos de alimentatie. In functie de varsta copilului, medicul poate lucra cu parintii sau cu copilul preadolescent sau adolescent si poate recomanda investigatii de metabolism si sedinte de consiliere cu psihoterapeutul. Scopul programelor este de a asigura o alimentatie corecta, restrictia calorica sub nivelul necesar pentru crestere fiind interzisa in cazul copiilor.

 

*Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită
împreună cu medicul.

Ce este nutritia terapeutica?

Nutritia terapeutica sau terapia medical nutritionala reprezinta utilizarea unui regim alimentar specific in tratamentul afectiunilor medicale precum si a simptomelor din cadrul acestora.

Rolul nutritiei terapeutice

Este folosita si in preventia unor semne si simptome care pot fi cauzate sau complicate de obiceiurile alimentare nesanatoase. Nutritia terapeutica nu are rolul de a inlocui tratamentul medicamentos ci de a actiona complementar acestuia.

Care sunt cele mai des intalnite boli care ar putea beneficia de nutritie terapeutica?

 • Obezitatea si supraponderea
 • Diabetul zaharat tip 2
 • Diabetul zaharat tip 1
 • Hipertensiunea arteriala
 • Hipercolesterolemie
 • Hipertrigliceridemie
 • Hiperuricemie
 • Boala cronica de rinichi
 • Cancer
 • Sindromul de intestin iritabil
 • Boli inflamatorii intestinale: Boala Crohn, diverticulita si colita ulcerativa
 • Diaree/constipatie
 • Litiaza biliara
 • Litiaza renala
 • Hepatite
 • Pancreatite
 • Alergiile si intolerantele alimentare
 • Malnutritia

Pentru boli precum diabet zaharat, dislipidemii sau hipertensiune arteriala nutritia terapeutica are un rol important, putand chiar scade nevoia de terapie medicamentoasa.
Boli precum alergiile alimentare, sindrom de intestin iritabil, gastrite, diaree, constipatie beneficiaza de o imbunatatire a simptomelor atunci cand, pe langa tratamentul medicamentos se apeleaza si la terapie nutritionala.

Cancerul, de orice fel, este insotit de riscul de malnutritie, care apare in timpul bolii sau tratamentului. Nutritia terapeutica trebuie initiata imediat la toti acei pacienti care inca nu sunt denutriti, la cei care au probabilitate mare de a dezvolta casexie sau la cei care au reactii adverse gastro-intestinale ca urmare a administrarii tratamentului medicamentos).

Consilierea nutritionala trebuie sa fie un proces dedicat si repetat, astfel incat acestia sa isi poata schimba si mentine obiceiurile alimentare. Un aspect important de care se tine cont in timpul consultatiei de nutritie terapeutica este calitatea vietii si integrarea sociala, care se doresc a fi imbunatatite. Se va tine cont si de preferintele si obiceiurile pacientului astfel incat sa se asigure complianta crescuta si sfaturi nutritionale personalizate.

Personalizarea tine cont nu numai de preferintele alimentare ale pacientului ci si de faptul ca fiecare pacient este unic, avand un necesar energetic propriu (rata metabolica de repaus unica), o toleranta digestiva proprie.

Cine o poate prescrie?

Este prescrisa de un medic cu specialitate in diabet, nutritie si boli metabolice sau in igiena alimentatiei si nutritive, dar si de dietetician.

* Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită împreună cu medicul.

Cum ne dam seama daca avem apnee de somn?

Iata cateva intrebari cheie:

 • Aveti un sforait zgomotos sau pauze ale respiratiei in timpul somnului? Sau partenerul de pat v-a semnalat aceste aspecte?
 • Va treziti noaptea cu senzatia de sufocare?
 • Va treziti des noaptea sa mergeti la baie?
 • Aveti senzatia de uscaciune a gurii si beti des apa in timpul noptii?
 • Aveti dureri de cap dimineata la trezire?
 • Aveti o somnolenta excesiva ziua? (tendinta de atipire sau adormire in timpul activitatilor monotone: cand cititi, cand va uitati la TV sau la calculator, cand sunteti la volan, la teatru, la film, dupa ce ati mancat, etc)
 • Aveti tulburari de concentrare si memorie?
 • Sunteti mai iritabil/irascibil, anxios sau depresiv in ultima perioada?

Daca la majoritatea intrebarilor raspundeti afirmativ, se poate sa aveti sindrom de apnee in somn.

Sindromul de apnee in somn (SAS) reprezinta o afectiune a aparatului respirator reprezentata de pauze respiratorii in timpul somnului, cu durata de cel putin 10 sec, cu o frecventa de minim 5 evenimente pe ora de somn, insotite de simptomatologia mentionata, cu consecinte deosebite asupra starii de sanatate:

 1. Cardio-vasculare: hipertensiune arteriala, aritmii, infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, insuficienta cardiaca.
 2. Metabolice: diabet, obezitate, toleranta alterata la glucoza.
 3. Psihice: iritabilitate, depresie, anxietate.
 4. Altele: scaderea perforantelor intelectuale, oboseala cronica, scaderea libidoului, impotenta.

Factori de risc:

 1. Varsta: dupa 30-40 ani, SAS este mai frecvent, dar poate aparea la orice varsta.
 2. Sexul masculin cu frecventa de 2 ori mai mare pentru SAS fata de cel feminin.
 3. Obezitate: aprox 70% din pacientii cu SAS de tip obstructiv sunt obezi sau supraponderali (au circumferinta abdominala >102 cm la barbate sau >80 cm la femei)
 4. Factori familiali: un istoric familial de apnee in somn creste probabilitatea de 2-4 ori mai mult de a avea aceasta patologie.
 5. Circumferinta gatului mai mare de 43 cm la barbati si de 40 cm la femei poate semnala prezenta de SAS.
 6. Elemente anatonice craniofaciale: barbie mica (micrognatie) sau situata posterior (retrognatie), bolta palatina inalta si ingusta, hipertrofia amigdaliana, macroglosie, val palatin alungit.
 7. Boli endocrine: hipotiroidie, acromegalia.
 8. Fumatul, consumul de alcool si medicamentele sedative pot fi factori favorizanti pentru SAS.

Diagnosticarea prin poligrafie ventilatorie nocturna este simpla. Aceasta investigatie poate fi facuta la domiciliu sau in spital. Pacientul trebuie sa doarma o noapte (minim 4 ore) cu acest aparat, care inregistreaza mai multi parametrii, pe baza carora medicul specialist (cu competenta in somnologie) poate pune diagnosticul si va poate recomanda tratamentul corespunzator. In cazul in care testul nu este concludent, se poate efectua o polisomnografie, in laboratorul de somn cu aparatura mai complexa, sub stricta supraveghere a cadrului medical specializat.

Tratamentul este instituit de o echipa de medici si presupune o serie de masuri: *

 1. igiena a somnului.
 2. evaluare nutritionala- scaderea in greutate (daca este cazul).
 3. evaluare cardiologica, endocrinologica, neurologica, psihiatrica, ORL, etc, in functie de patologia asociata.
 4. utilizarea unor aparate de presiune pozitiva de tip CPAP, APAP, BiPAP, care amelioreaza sau chiar remit simptomatologia, rezultatul fiind evident la numai cateva zile de tratament.

Este important sa tratam sindromul de apnee in somn si complicatiile acestuia, astfel putem creste calitatea somnului si putem diminua incidenta morbiditatii si mortalitatii acestei patologii.

Un somn usor si odihnitor, om sanatos si zi cu spor!

 

*Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită
împreună cu medicul.

Sedinta de psihoterapie – terapia comportamentala (behavioral therapy) este recomandata de ghidurile internationale pentru managementul obezitatii, ca facand parte din abordarea pacientului cu probleme de greutate. Ea ajuta la implementarea modificarilor necesare de regim alimentar si activitate fizica. *

Oferim acest tip de suport prin specialistii nostri in consiliere psihologică și psihoterapie.

 

*Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită
împreună cu medicul.

Analiza jurnalului nutritional se face pe baza jurnalului alimentar completat de pacient pentru o saptamana. Această evaluare cuprinde informații despre aportul zilnic de macronutrienți (proteine, lipide, glucide) și micronutrienți (vitamine și minerale) raportate la doza zilnică recomandată. *

Este recomandata persoanelor care doresc sa isi identifice obiceiurile alimentare, abaterile fata de recomandarile unui stil de viata sanatos, persoanelor cu probleme de obezitate, sau alte afectiuni medicale agravate de alimentatia dezechilibrata. Mai este recomandata familiilor care doresc sa evalueze alimentatia copiilor din punct de vedere al nutrientilor.

Ea este inclusa in pachetele de servicii oferite pacientilor la recomandarea medicului.

 

*Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită
împreună cu medicul.

Sau, in traducere, cate calorii consuma organismul tau atunci cand e in stare de repaus. Aceasta investigatie e efectuata prin intermediul unui aparat performant care masoara oxigenul consumat de corpul tau in repaus.

Este o investigatie critica in privinta metabolismului tau care ne indica in ce mod iti putem personaliza ulterior programul de nutritie. *

*Rezultatele nu sunt garantate și diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea conduitei alimentare stabilită
împreună cu medicul.

Consultație inițială medic specialist 50 minute, 200 RON
Consultație nutriție medic specialist 50 minute, 200 RON
Control nutriție medic specialist (în termen de 7 zile de la ultima consultație) 25 minute, 150 RON
Consultație nutriție terapeutică medic specialist 50 minute, 200 RON
Consultație nutriție terapeutică medic doctor în medicină 50 minute, 350 RON
Consultație nutriție copii 50 minute, 200 RON
Consult Diabet în contract CASMB 25 minute, GRATUIT
Consult Diabet cu plată medic doctor în medicină 50 minute, 200 RON
Investigație Jurnal Nutrițional 250 RON
Investigație Rată Metabolică de Repaus 250 RON
Analize sânge Conform lista prețuri Synevo
0