Ce este nutritia terapeutica?
Nutritia terapeutica reprezinta utilizarea unui regim alimentar specific in tratamentul afectiunilor medicale precum si a simptomelor din cadrul acestora. Mai simplu, în cadrul consultațiilor de nutritie terapeutica pacientul primește o dieta sau principii de alimentatie personalizate cu scopul de a elimina sau ameliora simptomele bolilor sau afecțiunilor de care sufera. Astfel, dietele terapeutice bazate pe studii medicale și stabilite împreună cu medicul specialist imbunatatesc calitatea vietii pacientilor si ii ajuta sa isi construiasca un stil de viata sanatos.
Cand este necesară Nutritia terapeutica?
Nutritia terapeutica este indicata in cazul oricaror afectiuni cronice, afectiuni legate de greutate sau schimbari de viata cum sunt menopauza, adolescenta. Studiile medicale au dovedit fara dubiu legatura intre alimentatie si starea de sanatate si starea psihică. Fie ca este vorba despre o premenopauza sau menopauza cu sau fara fluctuații de greutate, de un diabet, probleme cardiace, probleme digestive, probleme endocrine, alergii sau intolerante, analize de sange proaste, sanatatea incepe in farfurie.
Rolul nutritiei terapeutice
Este folosita si in preventia unor semne si simptome care pot fi cauzate sau complicate de obiceiurile alimentare nesanatoase. Terapia prin nutritie nu are rolul de a inlocui tratamentul medicamentos ci de a actiona complementar acestuia.