Cum controlezi diabetul

Diabeticii au riscuri mai mari de a face forme severe de Covid-19. Cum controlezi diabetul în această perioadă

Cum controlezi diabetul in contextul actual epidemiologic? Medicii specialişti atrag atenţia că diabeticii, persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, cancere sau boli autoimune, precum şi vârstnicii constituie categorii de risc major în faţa noului coronavirus. Pandemia de coronavirus nou ne-a izolat acasă, obligaţie cu atât mai importantă pentru persoanele aflate în categoriile de risc şi care pot…

alimentatia sanatoasa in izolare

Medicul Mihaela Posea: Cum vă menţineţi greutatea şi sănătatea în perioada de izolare

Alimentatia sanatoasa in perioada de izolare este extrem de importanta.Trăim o perioadă dificilă, la care nu ne-am aşteptat, dar trebuie să ne adaptăm pentru binele nostru şi al tuturor. Mulţi dintre noi sunt obligaţi să stea în izolare acasă, ne-am făcut provizii alimentare, iar de aici până la a fi tentaţi să consumăm în exces…

dulcele o exceptie

Medic nutriţionist: „Dulcele trebuie să fie o excepţie, nu un obicei zilnic“

„Dulcele – o exceptie, nu un obicei zilnic“ – o deviza dupa care trebuie sa ghidam alimentatia celor mici. Obezitatea infantilă este o boală gravă la care obiceiurile alimentare deprinse în familie joacă un rol esenţial. Medici specialişti în diabet, nutrriţie şi boli metabolice explică ce trebuie să facă părinţii pentru a schimba situaţia. Cel…

dieta personalizată

Cum ajungi la greutatea ideală fără diete restrictive

Cum ajungi la greutatea ideală fără diete restrictive? Cu o dieta personalizată! Surplusul de kilograme poate să reprezinte o problemă majoră pentru purtătorul lor, iar obezitatea reprezintă chiar o boală cronică declarată epidemie de OMS. Cu toate acestea, abordarea multora dintre noi este una superficială când vine vorba despre problemele de greutate ale noastre sau…

despre diabet

Despre diabet, cu dr. Mihaela Posea

Dr. Mihaeala Posea a vorbit în cadrul emisiunii Tele Medika despre diabet: diagnosticarea diabetului si a prediabetului, despre regimul alimentar și despre tratamentul bolii, diabetul fiind boala cu care se confruntă aproximativ 2 milioane de români. Vă invităm să urmăriți întregul interviu. *Acest interviu a fost difuzat pe Medikatv.ro

obezitatea infantila

Săptămâna Mondială de Combatere a Obezității: aproape 500.000 de copii din România ar putea fi afectați de obezitate până în 2030 [1]

În ultimele patru decenii, obezitatea infantila la nivel mondial a crescut de zece ori, numărul copiilor diagnosticați cu obezitate ajungând la aproximativ 124 de milioane[2]. Pentru România, absența statisticilor oficiale face ca obezitatea infantilă să rămână un ucigaș tăcut. Singurul studiu oficial conține date din anul 2015 și arată că la toate grupele de vârstă…

obezitate morbidă

De la obezitate morbidă la o viață normală, fără chirurgie bariatrică

Un tânăr de 24 de ani care suferea de obezitate morbidă a reușit să slăbească 60 de kilograme în 9 luni cu ajutorul unui regim alimentar stabilit împreună cu medicul nutriționist. Cazul său reprezintă un exemplu clar de validare a abordării personalizate, demonstrând că poate fi o soluție eficientă chiar și în problema greutății corporale…

alimentatia in post

Interviu cu dr. Alexandru Popa: „Moderația este importantă în orice tip de dietă adoptată“

Alimentatia in post, un interviu cu dr. Alexandru Popa:   De săptămâna viitoare, intrăm în Postul Mare. Din punct de vedere medical, ce înseamnă schimbarea regimului alimentar pentru organism, mai ales după o iarnă în care am consumat alimente bogate caloric? În primul rând, trebuie să ținem cont că postul poate presupune consumul de alimente…