Depresia si anxietatea sunt din ce in ce mai des diagnosticate in ultima perioada. In ambele cazuri, comportamentul alimentar si nevoia de medicatie fac diferenta intre o terapie psihologica cu rezultat rapid si bun sau nu. De aceea ele se trateaza in echipa care poate sa fie formata, in functie de nevoile pacientului, de psihoterapeut, medic specialist diabet, nutritie, boli metabolice si medic psihiatru.
In acest episod CareTalks dr Alexandru Popa si psih Yolanda Cretescu dezbat subiectul lucrului in echipa, ce inseamna o abordare multidisciplinara si de ce este necesara.
In aceste cazuri se recurge la consult psihiatric si nutritionist deoarece foarte multi dintre pacienti isi trateaza starile mancand, sau pentru ca problemele legate de greutate sau obiceiuri alimentare cauzeaza sau agraveaza diagnosticul. Daca este nevoie de medicatie, aceasta precede interventia nutritionala care implementeaza o rutina alimentara corecta. Mediul in care ne dezvoltam si emotiile pe care le transmitem au un rol important pentru ca suntem foarte atenti la ce mancam dar nu suntem atenti si la felul in care traim.
Statistic sunt mai multe paciente decat pacienti, partea feminina este mai afectata, trebuie in primul rand evaluat statusul pacientului, daca este la debut interventia nutritionala este mai facila insa daca este un caz mai avansat realimentarea se va face monitorizat si spitalizat.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.