Supele si ciorbele bogate in legume sunt recomandate tuturor pacientilor Clinicii Smart Nutrition. Sunt bogate in vitamine, minerale si fibre si ofera senzatie de satietate.
Supa Minestrone
Ingrediente:
Morcovi 140g
Ceapa 130g
Tellina 140g
Usturoi 5g
Ardei Kapia 90g
Ardei gras 60g
Mazare congelata 50g
Fasole verde congelata 100g
Fasole boabe ( conserva) 150g
Rosii 500g
Taitei 40g
Ulei de masline 30g
Sare, piper- dupa gust
Se spala si se toaca legmele. Intr-o cratita adanca se innabusesc in apa si doua linguri de ulei de masline ceapa, tellina, morcovii si usturoiul pana se inmoaie. Se adauga restul legumelor: ardeii, fasolea verde si fasolea boabe, rosiile si mazarea. Se pun 2 litri apa si se lasa la fiert. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piepr.
Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga pastele, iar supa se mai fierbe pana pastele sunt gata. Se ia de pe foc. Se poate servi asa cum este sau acrita cu zeama de lamaie.
Informatii nutritionale 100g produs: 30kcal, 5g carbohidrati, 1g proteine, 1g lipide.
O portie de 300 g are aprox 90 kcal si este o sursa importanta (o singura portie acopera peste 20% din necesarul zilnic) pentru vitaminele A, C si mangan.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.