Povestea
Drobul de pasare este un fel de mancare echilibrat, pe care noi il recomandam si in restul anului, nu doar cu ocazia sarbatorilor de Paste.
Primavara se poate face cu leurda in loc de usturoi verde. Obtineti o cantitate mai mare de verdeata si o aroma foarte buna, precum si toti nutrientii adusi de leurda.
Ingrediente
- 400 g piept pui
- 300 g ficat de pui
- 1 lingura de ulei de masline
- 4 fire ceapa verde
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 4 legaturi leurda
- 30 ml vin alb
- 20 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea se gateste cubulete pana isi schimba culoarea si apoi se adauga restul condimentelor in afara de marar si patrunjel si unt.
Se lasa pe foc pana cand carnea este bine patrunsa, apoi se toaca, se amesteca cu verdeata tocata si cu untul si se pune in forma de chec.
Se tine la cuptor aproximativ 45 minute.
Informatii nutritionale
Informatii nutritionale pentru 100g preparat: 159kcal din care 50% sunt proteine.
Aduce un aport important de vitamina A, K, B2, B3, B5, B6, B9, B12, fosfor, seleniu, fier, cupru.
Este bogat in grasimi, recomandam sa fie servit alaturi de o salata mare sau o farfurie de legume crude.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.
*articol publicat pe slabsaugras.ro