Ce alimente este bine să consumăm când avem tuse?
Stilul de viata sanatos este reteta perfecta pentru scaderea riscului de imbolnavire. Este bine sa nu ne punem speranat ca mancand un anumit aliment, acesta are proprietati deosebite si ne va scapa de cancer, diabet sau va detoxifica organismal.
Este insa adevarat ca, uneori putem ajuta sa trecem mai usor peste anumite simptome cu ajutorul alimentatiei. De exemplu- cand tusim- foarte importanta este hidratarea- ceaiurile calde, neindulcite sunt preferate in aceasta perioada. Mierea- pare sa amelioreze tusea comparativ cu a nu face nimic in acest sens (1) insa nu exista dovezi clare nici pro, nici contra folosirii ei. Supa de pui, ananasul sau ceaiul de lemn dulce, siropul de patlagina/muguri de pin/ridiche neagra mai sunt folosite pentru a ameliora tusea.
Ce calități nutriționale și potențial terapeutice au merișoarele?
Merisoarele proaspete sunt o sursa buna de vitamian C si fibre alimentare, 100 g asigurand 18% respectiv 14 % din doza zilnica recomandata si doar 50 kcal/100 g. Merisoarele uscate insa nu mai au vitamina C insa aduc 300 kcal/100 g. Ca orice alt fruct, ele pot fi integrate intr-un stil de viata sanatos, fiind servite fie ca si gustari, fie ca si „dulce”la finalul mesei.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.