Retetele cu legume sunt potrivite nu doar pentru persoanele vegetariene sau cele care tin post. Ele sunt folositoare pentru un stil de viata sanatos in care fiecare masa are nevoie de legume. Ardeii umpluti cu linte si orez merg serviti simpli sau alaturi de o sursa de proteine cum ar fi o friptura la gratar sau la cuptor, halloumi sau somon la cuptor.
Ardei umpluti cu linte si orez
Ingrediente
200g linte verde fiarta
30g ulei de masline
140g ceapa
5g usturoi
180 g orez fiert
100g ciuperci able
Ardei pentru umplut
Se spala bine lintea si se pune la fiert. Orezul se fierbe pana este al dente. Intr-o tigaie inalta se innabusesc ceapa si usturoiul in apa si doua linguri de ulei de masline, iar apoi se adauga ciupercile. Se lasa acoperite aproximativ 5 min, iar apoi se adauga lintea fiarta si orezul fiert. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Amestecul se fierbe acoperit la foc mediu pana cand toate legumele s-au fiert. Cat timp fierb legumele, se curata ardeii ca pentru umplut. Se umple fiecare ardei cu amestecul deja preparat si se pun in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 20 min, sau pana se coace ardeiul.
Se pot adauga in tava langa ardei rosii cherry.
Informatii nutritionale pentru 100g preparat: 66kcal, 10.47g glucide, 2.25g protein, 2.04g lipide
O portie de 250 g are aprox 160 kcal si este o sursa importanta (o singura portie acopera peste 20% din necesarul zilnic) pentru vitaminele B3, B6, B9 si fosfor, cupru, mangan si acopera intreg necesarul zilnic pentru vitamina C.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.