Uleiul de rapita contine o cantitate crescuta de vitamina E comparativ cu celelalte uleiuri, o singura lingura avand aproximativ 24 mg. Vitamina E are proprietati antioxidante si antiinflamatorii deosebite, ajutand la mentinerea sanatatii pielii si a ochilor.
Comparativ cu uleiul de Floarea Soarelui, cel de rapita are o densitate calorica mai redusa si o cantitate dubla de acizi grasi mononesaturati.
Avand un punct de ardere ridicat, poate fi utilizat in cantitati moderate pentru a pregati anumite feluri de mancare in siguranta (omleta, sote de legume etc).
Totusi, fiind un ulei, are o densitate calorica mare, prin urmare este recomandat sa fie folosit cu moderatie, mai ales in regimurile de scadere in greutate.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.