Importanța alimentației pentru imunitate și tratarea alergiilor

Imunitatea joacă un rol important în prevenirea afecțiunilor și funcționarea optimă a organismului. Putem avea grijă de imunitatea noastră printr-o alimentație sănătoasă, o igienă corespunzătoare și vaccinându-ne.

“Sunt anumite vitamine care au un rol important în menținerea imunității prin producerea anticorpilor. Vitamina A o găsim în ficat, în alimentele portocalii de genul cartoful dulce, morcov sau dovleac, dar o întâlnim și în cantități mai mici în spanac și în brânza de capră. O altă vitamină importantă pentru imunitate este vitamina D. Din ce în ce mai mulți copii au deficit de vitamina D. Aceasta are două forme, vitamina D2 și vitamina D3, ambele fiind transformate în ficat într-o altă formă inactivă a acesteia”, explică doamna dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.

Despre celelalte vitamine importante pentru menținerea imunității, dar și despre beneficiile alăptării pentru cei mici aflăm din prezentarea doamnei dr. Mihaela Posea din cadrul conferinței Social Moms.

Dr. Mihaela Posea – Conferința Social Moms – 9 mai 2019

Laptele matern este cel mai important aliment pentru cei mici, deoarece aduce o serie de beneficii pentru dezvoltarea corectă a copilului. Doamna dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, explică: "Laptele matern este primul aliment pe care îl recomandăm pentru bebeluși, în primii ani de viață, deoarece aduce tot ce este necesar copilului, sugarului, îl protejează de bolile acute și reduce mortalitatea din cauza bolilor precum pneumonia".

Mai multe detalii despre beneficiile alăptării, dar și despre importanța alimentației în stimularea imunității aflăm din prezentarea doamnei dr. Mihaela Posea din cadrul conferinței Social Moms.

Publicată de Smart Nutrition pe Joi, 16 mai 2019

Lasati un comentariu