O reteta vegetariana cu proteine din quinoa, orezul cu quinoa si legume este foarte simplu de preparat.
Ingrediente:
- 250g orez cu quinoa crud
- 75g morcov crud
- 85g ardei Kapia crud
- 250g ciuperci albe crude
- 10g sare
- 5g piper
- 5g ulei de masline
- Verdeata pentru decor
Mod de preparare:
Se fierbe orezul al dente. Se curata si se toaca legumele, apoi se pun la fiert in putina apa si ulei. Cand sunt aproape gata, se adauga orezul si se mai lasa pe aragaz la foc mic, pana sunt toate fierte. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se poate servi ca garnitura sau ca fel principal.
Cantitatea rezultata este pentru 4 portii. O portie de 160g are aprox 240 kcal si este o sursa importanta (o singura portie acopera peste 20% din necesarul zilnic) pentru vitaminele B5, C si mineralele cupru si mangan, 4,6 g fibre, 0% acizi trans.
Informatii nutritionale pentru 100g: 150 kcal, 28g carbohidrati, 4,5g proteine, 1,7g lipide.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.