Preparatele pane sunt printre preferatele pacientilor nostri, mai ales ale pacientilor nostri copii. Prajitul acestora in baie de ulei insa le transforma dintr-un rasfat intr-un preparat care trebuie evitat. De ani de zile intreaga echipa din clinica gateste la cuptor chiftele, snitele, degetele cu mare succes. Ii sfatuim pe pacientii si pe parintii pacientilor nostri sa faca acelasi lucru. Va propunem mai jos o reteta de pui crocant preparat, bineinteles, la cuptor.
Piept de pui crispy la cuptor
Ingrediente:
- 700 g piept de pui crud
- 1 ou
- 125 g iaurt grecesc 10%
- 80 g fulgi de porumb
- Sare, piper, 9 g usturoi
Mod de preparare
Fulgii de porumb se maruntesc. Se curata si se taie pieptul de pui in fasii se condimenteaza cu sare si piper. Iaurtul se amesteca cu sare, piper, usturoi si oul batut in prealabil. Se trece fiecare bucatica de pui intai prin sosul de iaurt si apoi prin fulgii de porumb. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza bucatile de pui. Se coc la 180 grade in cuptorul incalzit in prealabil, pana devin aurii.
Informatii nutritionale:
Pentru o portie de 111 g (3 bucatele): 154 kcal, 8.5 g carbohidrati, 19 g proteine, 4,29 g lipide.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.