Reteta pentru paste cu sos de champagne si creveti
Ingrediente pentru 2 portii: 60 g spaghetti crude, 120g creveti, 20 g prosciutto crudo, 100 ml champagne, 5 ml ulei masline, 50 ml smantana lichida, 5 g unt, 15 g parmezan, o jumatate de ceapa, 2-3 catei de usturoi
Preparare paste cu sos de champagne si creveti:
- prosciutto se coace la cuptor pe hartie de copt pana devine crocant
- pastele se fierb in apa cu putina sare respectand timpul indicat de producator
- intr-o cratita non-aderenta se incalzeste uleiul de masline, se asezoneaza cu sare si piper si se adauga crevetii care se tin 2 minute pe fiecare parte. Se scot crevetii si da focul mic
- se adauga untul, ceapa, cateii de usturoi si se amesteca continuu timp de aproximativ 2 min. Apoi se adauga champagne si se da in clocot. Se adauga apoi 30 ml din apa in care au fiert pastele si smantana si se fierbe sosul inca 5 minute.
- se adauga sosul peste pastele fierbinti, se rade deasupra parmezanul, crevetii si prosciutto.
O portie are aproximativ 380 kcal.