Echilibrarea meniurilor vegetariene este mai dificila decat te-ai putea astepta, dar datorita pacientilor nostri vegetarieni avem o bogata experienta in a pregati diete ECHILIBRATE NUTRITIONAL cu… ce le trece pacientilor nostri prin minte.
MIC DEJUN: Salata cu tofu
(O portie 100g rosii, 100g castraveti, 60g tofu in saramura, 5 ml ulei de masline, 15g seminte de floarea soarelui crude, 20g crutoane)
PRANZ: ciorba de legume si orez cu legume
(O portie de ciorba contine : 60g broccoli fiert, 9g ulei,15g ardei Kapia, 7 g cartofi,7g ardei gras, 5g apa, 8g telina, 3g ceapa, 3g morcov, 5g praz, 4g pastarnac, 25g bors.
O portie de salata contine:15g ardei Kapia, 30g ceapa verde, 100g rosii, 5g ulei de masline, 40g avocado, 100g salata verde
O portie de orez cu legume contine: 30g porumb, 120g orez fiert, 150g ciuperci gatite)
GUSTARE: 100g mere, 100g pere
CINA: linte cu legume, mere
(O portie contine:100g boccoli fiert, 150g linte fiarta, 50g dovlecei gatiti, 60g ciuperci, 30g ardei kapia, 100g mere )
Meniul contine aprox 1.200 kcal si are 15% proteine, 31% grasimi (din care saturate 3,58%), 59,66% carbohidrati si 46g fibre. In afara de vitamina B12, toti ceilalti micronutrienti sunt asigurati conform dozei zilnice recomandate.
* Acesta este un exemplu de dieta in care putem integra un aliment preferat sau un aliment de care ne este pofta si dorim sa il servim in cantitate mai mare. Este o dieta pentru o singura zi si nu este recomandat sa fie urmata timp de mai multe zile datorita dezechilibrelor nutritionale care pot sa apara. Cantitatile si numarul de kcal sunt aprox.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.