Medici: „Hidratarea se face cu apă”. Sucul de fructe – un răsfăț dulce, maxim o dată pe săptămână
Sucul de fructe 100% natural a fost asociat cu creșterea în greutate, dar și cu boli grave precum diabetul sau cancerul, dacă este consumat în fiecare zi. Medicii nutriționiști recomandă consumul moderat de suc de fructe și spun că acesta nu trebuie să înlocuiască apa.
Dr. Mihaela Posea, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, a explicat pentru „Adevărul“ că „Orice aliment poate fi încadrat ca sănătos sau nesănătos în funcție de cantitatea pe care o consumăm. Una este să beau câte o jumătate de litru în fiecare zi, alta este să beau un pahar la trei, patru zile. Este vorba de numărul de calorii pe care ni-l aduce acel suc și de faptul că nu putem să-i atribuim niște beneficii extraordinare unui singur aliment”.
Medicul ne recomandă să consumăm fructele întregi întotdeauna.
„Varianta cea mai bună este să consumăm fructul ca atare. De exemplu, 100 ml de suc de portocale proaspăt se obțin din două portocale, dacă am pune copilul să mănânce cele două portocale nu ar putea, însă sucul obținut în acest mod are caloriile din cele două fructe. Cel mai bine este să mănânce fructul întreg. Porția pentru un copil este un pahar de suc de tip fresh de 100-150 ml, un pahar destul de mic. Dacă vorbim de un copil de 2 ani, porția e mai mică, în jur de 50 de ml sau mai puțin, în timp ce un adolescent poate bea 150-200 de ml. În funcție de vârstă stabilim cantitatea”, spune dr. Mihaela Posea.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.
*articol publicat pe adevarul.ro