Pranz la restaurant cu nutritionistul Smart Nutrition – Kane

Timp de asteptare: mic

Pret: mediu

Gustul preparatelor: bun

Calorii ascunse: putine

In saptamana de post, de dinaintea Pastelui, am ajuns la Kane. Este un restaurant micut, cu un decor interesant, situat pe strada Tunari, destul de aproape de clinica noastra.

Meniul ne-a impresionat placut de la prima vedere. Este unul restrans, preparatele fiind schimbate destul de des, in functie de sezonalitatea legumelor. In schimb, ne-a fost destul de greu sa ne orientam pe meniul lor, deoarece nu sunt trecute gramajele preparatelor.

Un alt aspect de care ar fi recomandat sa tineti cont in cazul in care tineti post, este acela ca pe meniu se regasesc doar trei preparate vegetariene. Noi am ales doua dintre ele: Toast cu hribi si mangold si Linte beluga cu ciuperci de sezon.

Primul preparat Toast cu hribi si mangold se inscrie ca si continut caloric in intervalul 200-300 kcal. Prin urmare, in cazul in care va doriti sa slabiti, acest preparat se incadreaza in caloriile alocate pentru o masa principala dar nu credem ca va asigura senzatia de satietate pentru prea mult timp. Asa ca, recomandam completarea acestui preparat cu o gustare mai consistenta care ar putea fi reprezentata de un fruct si o mana de migdale.  Si… cu aceasta ocazie, vom demonta si mitul conform caruia ciupercile sunt bogate in proteine. De acord, in comparatie cu rosiile, ciupercile contin o cantitate dubla de proteine dar, in comparatie cu carnea, contin doar o zecime din cantitatea de proteine. In concluzie, nu asigura o senzatie de satietate satisfacatoare pentru prea mult timp.

Al doilea preparat vegetarian Linte beluga cu ciuperci de sezon este potrivit pentru un pranz “de dieta” deoarece se inscrie in numarul de calorii alocate pentru o masa principala.  Mai mult de atat, lintea face parte din categoria leguminoaselor, ceea ce o face potrivita pentru un regim de post datorita continutului ei bogat in proteine si, prin urmare, senzatiei de satietate conferite.

Si, cum nu vrem sa facem diferentieri, pentru a treia alegere ne-am orientat catre un preparat ce contine carne de pui preparata printr-o metoda noua de gatit “sous-vide”. Este o metoda de preparare sanatoasa deoarece nu implica folosirea niciunui fel de grasime si nu afecteaza continutul de nutrienti al preparatului.  Puiul de ferma gatit cu legume de sezon poate fi un preparat potrivit pentru un pranz, daca sunteti in plin proces de slabire.

 

Lasati un comentariu