Ingrediente:
- 330 g naut la borcan
- 150g morcov
- 100g dovlecel
- 200 g cartof (optional)
- 3 linguri bulion
- 3 fire ceapa verde
- 300 ml suc de rosii
- 1 cana zeama supa de legume sau de carne sau cateva cuburi de supa de oase congelata
- 10-15 masline
- 2 ardei gras rosu
- patrunjel frunze
Se pun in cratita, pe foc, nautul cu morcovii rondele, dovlecelul cubulete, cartofii cubulete, bulionul, ceapa verde tocata, sucul de rosii si zeama/cuburile de supa. Se dau in clocot si apoi se fierb la foc potrivit pana cand legumele sunt aproape fierte. Se adauga ardeiul gras copt in prealabil si taiat fasii, maslinele, patrunjelul tocat marunt si se tine pe foc pana cand legumele sunt complet fierte si tocanita scade pana la consistenta dorita.
Intreaga cantitate are putin peste 1.000 kcal, ea poate sa fie impartita in 2 portii mai mult decat satioase pentru un adult, sau impartita in mai multe portii de garnitura langa o portie de friptura, sau servite cu branza feta presarata deasupra. O portie de aproximativ 300g si putin peste 300 kcal asigura 13g fibre (din 25 recomandate unui adult pe zi), necesarul din Vitaminele K, C, mangan si cupru pentru intreaga zi.
Preparatul este potrivvit si pentru copii si reprezinta o sursa de fibre si vitamine in alimentatia copiilor. Este colorat si placut la vedere. Recomandarea noastra este sa il gatiti impreuna cu cei mici.
Pofta buna!