Cea mai mare problema din punct de vedere al castigului in greutate nu o reprezinta masa de Craciun, ci mesele din zilele intre Craciun si Revelion. Statistica arata ca ne ingrasam mai mult in perioada Craciunului decat de Paste tocmai pentru in general sunt mai multe zile libere in care continuam sa consumam preparatele traditionale. In plus, nu gresim doar cand vine vorba de kcalorii dar in general si vitaminele si mineralele ne lipsesc atunci cand mancam multa carne grasa cu mamaliga si dulciuri.
Va propunem un exemplu de dieta pentru una dintre zilele dintre Craciun si Relevion, cu preparate traditionale dar in jur de 1.200 kcal. In plus, combinatia propusa de #TheSmartestNutritionTeam este echilibrata nutritional!
Dieta de o zi cu sarmale, salata boeuf si cozonac de 1.200 kcal
MIC DEJUN: Cozonac si cereale cu lapte si seminte de dovleac
- 50g cozonac cu cacao si Rahat,
- 150g lapte 1.5%,
- 30g cereale fitness,
- 15 g seminte de dovleac crude
PRANZ: Salata boeuf, sarmale cu mamaliga si piftie
- 100g salata boeuf
- 2 sarmale si 200g varza langa
- 100g mamaliga
- 100g piftie de curcan
GUSTARE: 20g caise deshidratate
CINA: Friptura de porc cu salata
- 100g muschi de porc gatit la cuptor
- Salata cu 150g rosii, 100g castravete, 40g ceapa, 150g salata verde, o lingurita (5g) ulei de masline, 15g parmesan
Meniul contine aprox 1267 kcal, 73.83g proteine, 124g glucide, 54.83g grasimi 20.42 g fibre. In afara de vitamina D care nu poate sa fie asigurata integral prin alimentatie, doar potasiul are deficit in ziua respectiva, va sugeram ca a doua zi sa includeti in meniu fistic, migdale, curmale, linte sau naut.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.