Meniul unui medic nutriționist într-o zi obișnuită

Răspunsuri oferite de dr. Mihaela Posea, Clinica Smart Nutrition

 

Mic dejun: Cereale integrale tip muesli sau fulgi integrali cu lapte semidegresat și 20 g migdale, cafea fără lapte

Gustare: 1 măr

Prânz: Mâncare de năut cu pulpe de pui fără piele și măsline

Gustare: 150g salată fructe cu ananas, banană, afine, rodie

Cina: Ciorbă cu perișoare de curcan

 

Mâncare de năut cu pulpe de pui fără piele și măsline

Rețetă rapidă

Într-un vas ceramic se pun o conservă de năut scursă, o conservă de roșii bucăți, măsline negre sau verzi, pulpe pui fără piele, un praf de sare, piper după gust. Se ține la cuptor până când este pătrunsă carnea.

Rețetă pentru pasionați

Se coc 2 ardei kapia sau ardei gras roșu la coptor și se curăță de coajă. Separat se bagă la cuptor pe hârtie de copt roșii cherry amestecate cu câțiva căței de usturoi întregi și pulverizate cu ulei de măsline.

Într-un vas ceramic pentru cuptor se pun o conservă de năut scursă, o conservă de roșii bucăți, măsline negre sau verzi, ardeii copți fâșii, roșiile cherry, un praf de sare, o foaie de dafin, câțiva căței de usturoi, oregano după gust. Se adaugă pulpele de pui frecate cu piper sau boia și se ține vasul la cuptor până când este pătrunsă carnea.

 

Articol publicat în revista Slab sau gras.

Lasati un comentariu