Avocado este unul din cele mai sanatoase alimente, castigand din ce in ce mai multa popularitate in ultima vreme. Este bogat in grasimi nesaturate, care protejeaza vasele de sange si ajuta la imbunatatirea valorilor colesterolului. Este o sursa excelenta pentru vitaminele C, K, E si B6, precum si de magneziu si potasiu. De asemenea, are un continut bogat de fibre, care ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la mentinerea sanatatii colonului.
Astazi iti propun o reteta simpla si dietetica de mic dejun, care poate fi consumata oricand in timpul anului, si este foarte potrivita si pentru persoanele vegetariene sau care doresc sa tina post.
Ingrediente (pentru o portie):
– 100 g avocado – 167 kcal
– 50 g paine integrala – 94 kcal
– 20 g seminte crude – 112 kcal
– 60 g masline – 98 kcal
– 30 g ceapa – 10 kcal
– 50 g ridichi – 8 kcal
– 100 g rosii – 20 kcal
– zeama de la jumatate de lamaie
– sare, piper
Aceasta reteta are 510 kcal, 13 g proteine, 34 g grasimi, 38 g glucide si 18 g fibre
Avocado se paseaza bine si se adauga zeama de lamaie. Daca doresti, poti sa maruntesti rosiile si ceapa si sa le amesteci cu avocadoul, obtinand un guacamole. Se pune pe paine, se presara semintele si se consuma impreuna cu celelalte ingrediente
Este o varianta rapida, sanatoasa, satioasa si gustoasa de mic dejun sau pranz, care poate fi consumata pe intreaga perioada a anului, mai ales de persoanele vegetariene sau care doresc sa tina post.
Pofta buna!
* Atentie! Acesta este un exemplu de meniu, al carui numar de calorii poate fi adaptat in functie de planul tau alimentar. Nu ezita sa adaptezi cantitatile sau sa apelezi la ajutorul medicului nutritionist, pentru a obtine niste cantitati adaptate nevoilor tale.
Te invitam sa descoperi si alte articole interesante, pe Blogul Clinicii Smart nutrition!
De asemenea, te invitam sa faci parte din comunitatea Facebook Clinica Smart nutrition si Instagram Clinica Smart Nutrition si de asemenea,
sa ne urmaresti interviurile si prezentarile video pe canalul nostru de Youtube Clinica Smart Nutrition.