Românii sunt din ce în ce mai preocupați de alimentația sănătoasă

Excesul de greutate este una dintre cele mai îngrijorătoare probleme de sănătate publică, Organizația Mondială a Sănătății avertizând că Europa se va confruntă cu o epidemie de obezitate până în anul 2030.

În România, rată de obezitate în rândul copiilor și tinerilor continuă să crească. Potrivit statisticilor, 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate și 1 din 10 este diagnosticat  cu obezitate. Persoanele afectate de obezitate sunt în pericol de a dezvoltă peste 30 de complicații grave, printre care boli cardiovasculare, diabet zaharat, afecțiuni musculo – scheletice, în special osteoartrită, sindromul de apnee în somn, depresie, precum și unele tipuri de cancer.

Din ce în ce mai mulți români merg la nutriționist pentru un plan alimentar personalizat

La clinica Smart Nutrition, medicul nutriționist stabilește împreună cu pacientul, pe baza istoricului, a analizelor medicale și investigațiilor de metabolism, un plan alimentar personalizat, țînând cont de programul, obiceiurile și preferințele alimentare ale acestuia,  astfel încât pacientul să îl poată integra cu ușurință în stilul de viață și menține pe termen lung. Pacientul poate opta să realizeze periodic consultații individuale sau poate stabili împreună cu medicul dacă este recomandat să între într-un program de investigații și consultații pentru a-și atinge obiectivele. Toate programele includ, în funcție de recomandarea medicului, investigații de metabolism, consultații medicale și consiliere din partea psihoterapeutului.

“Există o preocupare în creștere a locuitorilor din mediul urban pentru un corp sănătos, armonios, dar și pentru obținerea siluetei dorite prin metodele corecte, ghidați de un medic specialist nutriționist, în detrimentul dietelor luate din surse nesigure. Ne dorim că în perioada următoare persoanele care suferă de obezitate să se adreseze medicilor specialiști din echipa noastră. Pe lângă aspectul estetic, obezitatea este în primul rând o afecțiune medicală care afectează atât calitatea vieții, cât și speranța de viață a pacientului și care poate fi tratată. În clinică noastră, pacienții au avantajul unei abordări integrate a nutriției, care acoperă toate etapele implicate în alcătuirea unui program potrivit și eficient de slăbit, începând de la consultația inițială, analize și investigații de metabolism, continuând cu jurnalul nutrițional, planul alimentar personalizat, dar și ședințe de psihoterapie, mâncatul emoțional fiind, în ultima perioadă, considerat o cauză din ce în ce mai frecventă a kilogramelor în plus”, a declarat Andreea Vasile, director clinică Smart Nutrition.

Serviciile clinicii se adresează tuturor categoriilor de pacienți

În cadrul clinicii Smart Nutrition, pacienții pot opta pentru consultații de nutriție, dacă vor să slăbească sau să mențînă un regim alimentar echilibrat. Există și nutriție pentru copii și gravide, nutriție terapeutică pentru pacienții cu diverse patologii, dar și consultații de nutriție pentru pacienții diabetici și diagnosticarea și tratementul apneei de somn. Consultațiile sunt realizate de medici specialiști în diabet, nutriție și boli metabolice, cu experiență în domeniu, printre care se numără și unul dintre cei 8 medici din România certificați de Federația Mondială a Obezității. Pe lângă activitatea desfășurată în cadrul clinicii, medicii Smart Nutrition se implică activ în educarea copiilor și tinerilor privind o alimentație sănătoasă, prin susținerea de workshopuri pe teme de nutriție și alegeri alimentare în școli și facultăți din București.

 

Lasati un comentariu

0