Ti s-a intamplat sa tii dieta si cu toate astea sa nu slabesti? Ar putea fi o explicatie pentru asta! Dr. nutritionist Mihaela Posea, de la Clinica Smart Nutrition, spune ca daca mancam mai putin decat este cazul ar putea fi un impediment. Pe termen scurt se pot obtine rezultate, insa in timp un regim hipocaloric are un efect nefast asupra metabolismului.
Iata ce ne-a dezvaluit dr. Mihaela Posea referitor la greselile din dieta, combinatiile alimentare sau celulita!
Care sunt cele mai mari greseli pe care le poate face cineva cand tine dieta
O greseala pe care o intalnesc frecvent in clinica noastra este aceea de a manca mai putin decat stabilim in urma investigatiei de metabolism. Un regim hipocaloric foarte restrictiv poate determina scadere in greutate pe termen scurt, insa pe termen lung se obtine un efect nefast asupra metabolsimului, pacientul ajungand sa manance putin si totusi sa nu reuseasca sa slabeasca.
Care sunt cele mai periculoase combinatii alimentare pentru silueta
Din experienta din Clinica Smart Nutrition, cand analizez obiceiurile alimentare scrise de pacienti in jurnalul nutritional, constat ca unul dintre motivele des intalnite este consumul unor alimente bogate in calorii in cea de a doua parte a zilei (fast food, pizza, shaorma, covrigei, biscuiti, seminte, dulciuri, produse de la patiserie etc). Pentru a evita acest lucru, se recomanda respectarea celor 3 mese principale (si, in functie de programul fiecareia, si a celor 2 gustari).
Exista o dieta speciala care sa ajute la arderea grasimilor de pe abdomen?
Nu exista nici un regim alimentar care sa contribuie la arderea grasimilor de pe abdomen, fese sau alte locuri de unde ne dorim. Scaderea in greutate intr-un mod sanatos o obtinem printr-un regim alimentar hipocaloric (numarul de kilocarii necesar zilnic fiind stabilit cu ajutorul investigatiei de metabolism) combinat cu activitate fizica.
Se spune ca celulita e cauzata in mare parte de alimentatie. Cateva sfaturi pentru a scapa de ea?
Celulita este , in mare parte, un raspuns al pielii la actiunea razelor UV. Prin urmare, recomandarea este de a evita expunerea la soare. Prin alimentatie putem ajuta pielea sa se apere impotriva razelor solare, consumand acele alimente bogate in betacaroten: cartof dulce, morcovi, dovleac, spanac. Trebuie sa facem diferenta intre celulita care defineste aspectul neplacut al pielii si celulita aparuta ca urmare a unei infectii bacterien la nivelul pielii.
Acest articol a fost publicat pe site-ul www.mamapentrudoi.ro