Cum determinăm rata metabolică de repaus?

Metabolismul de repaus se referă la acea energie pe care organismul o folosește ca să circule sângele, pentru activitatea cerebrală sau respirație. Determinarea ratei metabolismului de repaus este o investigație importantă atunci când dorim să ne îndeplinim un obiectiv nutrițional.

“Trebuie să știm câte calorii ardem în stare de repaus și există o investigație pe care noi o facem. Investigația se numește determinarea ratei metabolice de repaus. Noi o facem cu ajutorul unui aparat care folosește calorimetrie indirectă, adică măsoară cantitatea de oxigen și dioxid de carbon și rezultă o estimare a energiei pe care omul o consumă în repaus. Această investigație o folosim ca să stabilim câte calorii trebuie să mănânce pacientul ca să își îndeplinească ceea ce-și dorește: să-și mențină greutatea, să slăbească sau chiar să se îngrașe”, explică doamna doctor Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Clinicii Smart Nutrition.

De ce sunt importante aceste investigații pentru procesul de slăbire și care sunt procedurile pe care le folosim în cadrul clinicii Smart Nutrition pentru oferirea unui program personalizat al pacientului aflați din videoclipul de mai jos.

dr. Mihaela Posea – rata metabolismului de repaus

Metabolismul reprezintă un pion important în lupta pentru un organism sănătos și de aceea trebuie să ținem cont de cel propriu atunci când ne gestionăm stilul de viață."Se spune că pentru fiecare decadă de an cu care îmbătrânim rata metabolica ar scădea cu 2%, cu cât suntem mai în vârstă, teoretic, ca să ne menținem greutatea ar trebui să mâncăm mai puțin și să facem mai multă mișcare ca să prevenim instalarea obezității și instalarea ei", explică doamna doctor Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Clinicii Smart Nutrition.Vă puteți afla rata metabolică în cadrul unei consultații la clinica Smart Nutrition. Aflați despre tot procesul necesar din videoclipul de mai jos.

Gepostet von Smart Nutrition am Dienstag, 28. Mai 2019

Lasati un comentariu

0